Dates

Algemene datingtips

Tip: Weet wat je zoekt!

Maak voordat je een datingsite zoekt voor jezelf een lijstje met eigenschappen waar je naar op zoek bent in een date. Maak hierin een scheiding tussen eigenschappen die je heel belangrijk en eigenschappen die je minder belangrijk vindt. Maak ook een lijstje met regio’s waarbinnen je op zoek wilt gaan naar een date of partner.

Tip: Gratis of betaald zoeken naar een date?

Bij veel datingsites kun je gratis rondkijken, maar moet je bijvoorbeeld betalen als je meer informatie wilt zien of als je zelf een profiel wilt aanmaken. Maak voor jezelf de afweging of je hiervoor wilt betalen. Let wel; de meeste sites kan je pas gebruiken als je een betalend lid bent. Het feit dat iedereen die zich inschrijft moet betalen betekent wel dat deze mensen allemaal serieus op zoek zijn naar een date of partner.

Tip: Plaats altijd een foto bij je profiel

Plaats een foto bij je eigen profiel. De meeste mensen kijken altijd eerst naar foto’s. Profielen zonder foto worden dan vaak overgeslagen. Zorg er dus voor dat je geen leuke dates misloopt en plaats altijd een leuke foto van jezelf erbij. Plaats geen onscherpe foto’s. Dit maakt een negatieve indruk.

Tip: Wees altijd eerlijk

Wees eerlijk over wie je bent en wat je doet. Ga geen dingen verzinnen over bijvoorbeeld je werk of je leeftijd. Je wilt uiteindelijk toch dat iemand met je afspreekt om wie je echt bent. Vertel dus geen leugens, dit zal teleurstellingen in de toekomst voorkomen.

Tip: Maak een nieuw e-mail adres aan

Maak een apart e-mailadres aan voor je dating activiteiten op het internet. Denk hierbij aan een hotmail e-mailadres. Kies ook voor een apart of grappig e-mailadres dat mensen aanspreekt. Zo ben je bovendien verzekerd van wat extra anonimiteit.

Tip: Je eerste afspraakje, maak een goede eerste indruk!

Zorg dat je je kleding aanpast aan datgene dat je gaat doen. Ga je chique uit eten in een restaurant of hotel? Kom dan niet in je spijkerbroek! Zorg er ook voor dat je lekker ruikt en er verzorgd uitziet. Een slonzig voorkomen suggereert dat je niet geïnteresseerd bent. Laat zien dat je moeite hebt gedaan voor de ander. Maar let wel; overdaad schaadt!

Tip: Waar spreek je af?

Wil je je op je eerste afspraakje veilig en op je gemak voelen? Spreek dan af op een plek waar veel mensen zijn, zoals een café of een restaurant/hotel. Laat iemand anders ook weten waar je naartoe gaat en neem altijd je mobiele telefoon mee zodat je iemand kunt bellen in geval van nood.

Tip: Samen iets eten of iets drinken?

Gaan jullie samen iets eten? Gezellig. Maar als het niet klikt tussen jullie beiden is het niet zo makkelijk voor je om de date snel te beëindigen. Je zou ook ergens iets kunnen gaan drinken. Dat is veiliger en vrijblijvender. Mocht het helemaal niet klikken, dan kan je die boodschap wat makkelijker overbrengen. Klikt het? Dan kan je altijd nog beslissen om daarna iets te gaan eten in een restaurant of hotel.

Bekijk ook onze tips voor je eerste afspraakje met je nieuwe vlam!

Bekijk hier de plaatsen in deze provincie
Vind je ideale date in jouw regio: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht , Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland